Фестивала “Сурва” в Перник ще бъде охраняван от над 120 полицаи

Дата:

Повече от 120 полицаи ще осигуряват обществения ред, сигурността и безопасността на движението по време на Международния фестивал на маскарадните игри “Сурва” в Перник, който започва на 26 януари. В усилията за осигуряване на събитието са ангажирани всички служители от Областната дирекция на МВР, представители от Специализираната дирекция “Вътрешна охрана” и дирекция “Жандармерия”.

За отработване на евентуални произшествия или престъпления са осигурени достатъчен брой дежурни групи. Екипи на Централната служба по надзор на обществения ред и Противопожарната служба и защита на населението ще реагират при нужда. Полицията напомня на гражданите да бъдат внимателни, за да избегнат джебчийски кражби.

С оглед на голямото струпване на хора, родителите се съветва да поддържат особено внимание към малките деца, които лесно се губят в навалицата. При проблеми, гражданите трябва да потърсят помощ от полицай и да подадат сигнал на телефон 112.

Засилено полицейско присъствие ще бъде осигурено не само в централната част, където се провеждат фестивалните дефилета, но и на паркингите, междублоковите пространства, местата за настаняване на гости и ключовите кръстовища, водещи към центъра на града.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...