in

Фейсбук и Туитър премахнаха публикации на Тръмп за COVID-19

„Това видео включва неверни твърдения, че група хора са имунизирани от COVID-19, което е нарушение на нашите политики за вредната дезинформация за COVID“

„Това видео включва неверни твърдения, че група хора са имунизирани от COVID-19, което е нарушение на нашите политики за вредната дезинформация за COVID“, заяви Анди Стоун, говорител на Фейсбук.

Туитър също отстрани видеото от своята платформа в сряда вечер, след като беше туитван от кампанията на Тръмп, заявявайки, че видеото е „в нарушение на Правилата на Туитър за дезинформация на COVID-19“.

В интервюто, излъчено в сряда сутринта, Тръмп каза, че децата трябва да се върнат в училище, тъй като са “почти имунизирани” или “практически имунизирани” срещу болестта. Въпреки че са по-малко уязвими, децата всъщност могат да предават болестта на други хора, а някои деца са умрели от нея.

Фейсбук за първи път премахва публикация на Тръмп, свързана с невярна информация за COVID-19. През юни беше премахната публикация от щаба на президента, съдържаща нацистки символи за квалификация на политически затворници през Втората световна война.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Бюджетът на „Левски“ ще бъде намален с 300%

Над 20 държави изпратиха помощ в Бейрут