Отлично вдъхновение за обяд с месо – перфектна идея как да използваме „орязани“ части от месото, което вече сме използвали, например за шницели или пържоли. Това е стара рецепта за вкусен месен деликатес, изпитана от поколения.
Можете да използвате различни части от трупа на животното за приготвянето – врат, корем, бут, плешка или дори микс от различни видове месо. Може да сервирате печеното месо с гарнитура по ваш избор, като например ориз, задушено зеле, картофено пюре, варени картофи или дори прясна салата.
Ето как да си приготвите Фантастично свинско печено : Фантастично свинско печено Продукти: Освен това: Приготвяне: Можете да приготвите свинско печено от врата, плешката и корема, но е най-добре да използвате така наречените обрезки.
Например, когато правите котлети у дома и ги оформяте, така че да остане само хубаво месо върху котлета, остатъците (т.е. Най-доброто месо е това, което има слой мазнина, за да може да се „пържи“. И така, нарязваме месото на по-малки парчета – кубчета.
Поставете месото в тава за печене, която е намазана с масло. Добавете мазнината в зависимост от това колко мазно е месото, посолете, подправете, разбъркайте и сложете в гореща фурна за около 10 минути . Снимка: Facebook Междувременно, нека нарежем много лук и смелим много чесън.
Извадете печеното месо от фурната и го залейте с малко вода. Добавяме също горчица, лук и чесън. Разбъркайте, покрийте с фолио и печете на 160°C за 1,5 часа, в зависимост от количеството месо. Снимка: Facebook Когато месото е готово, го печете без капак за около 30 минути на 200°C.
Приготвеното по този начин месо може да се сервира веднага с картофи, зеленчуци, кнедли и задушено зеле. Снимка: Facebook