in

Фандъкова: Над 45 дни организаторите на протестите отказват да спазват закона

„Организаторите имат други цели, както и че те търсят провокация и насилие“

„Повече от 45 дни организаторите отказват да спазват закона, при това с призиви за върховенство на закона. Това за мен е липса на желание за носене на отговорност. В този смисъл, наистина се надявам, че хората ще разберат, че блокирането на кръстовищата затруднява хората, а не политиците. Политиците и олигарсите не се возят в тролея. Блокадите на кръстовища не затрудняват политиците и олигарсите.“ Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова по bTV по повод на протестите в София и ограниченията на движението.

Тя изрази притеснение, че когато към блокадите се добавят ремонтите в града и усложнения трафик наесен – ще има големи проблеми с придвижването през следващите месеци. По думите ѝ в София винаги са се провеждали голям брой протести, а тя е кмет, който гарантира правото и свободата на изявяване на граждани.

Фандъкова коментира, че организаторите имат други цели, както и че те търсят провокация и насилие, защото единственият вариант за премахване на блокадите е чрез използване на прекомерна сила от страна на полицията.

Тя посочи, че от администрацията ѝ търсят постоянно диалог с протестиращите, за да може да се осъществява поне градският транспорт. Тя добави, че протестът се е превърнал от антиправителствен в протест срещу хората. Според Фандъкова напрежение възниква на демонстрациите, когато общината и полицията не са уведомени за тях.

Столичният кмет уточни, че в общината и полицията има редица сигнали от граждани срещу блокадите. „Разбирам протестите в Триъгълника на властта. Там е нормално, протестиращите да се обърнат към хората, които искат да ги чуят. Блокадата на Ректората – СУ винаги е бил символ на свободомислие, не разбирам защо трябва да се блокира точно кръстовището на университета, а то създава огромно напрежение. Блокадите не отговарят на закона“, уточни тя. На въпрос дали кабинетът би подал оставка, тя отговори, че хората не очакват едни лица да бъдат сменени с други.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Задържаха мъж, подал фалшив сигнал за взривно устройство на летище

Нинова ще се срещне с депутати на БСП от 7-то Велико народно събрание