in

Facebook въвежда тъмен режим за мобилни устройства

След като стартира тъмен режим за десктоп устройства, Facebook потвърждава, че тества такъв (dark mode) и за мобилното си приложение. Социалната мрежа направи тъмния режим достъпен за много малък процент от хората в световен мащаб, каза говорител пред The Verge вчера.

Мобилната версия на тъмния Facebook, представена миналия месец за десктоп, е „предназначена да намали отблясъците“, особено в среда с ниска осветеност, заяви говорителят.

Все още не е ясно кога новият режим ще бъде достъпен за всички мобилни потребители.

Изненадващо е, че Facebook се забави толкова време с въвеждането на тъмен режим за мобилната версия на платформата, след като приложенията на групата Instagram и WhatsApp вече имат такъв, както и Facebook Messenger.

Twitter има версия на нощен режим за своите приложения за Android и iOS от известно време, дори Google въведе тъмен режим за своето приложение в началото на тази година.

Версиите с ниска осветеност и тъмен режим, които позволяват на потребителите да променят цвета на приложението, са популярни не само защото правят приложенията по-удобни за гледане и са малко по-естетически приятни, но и защото повечето версии на тъмен режим помагат и за пестене на батерия, коментира The Verge.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Разочаровани туристи от морето: Плащаме за едно нищо!

140 са новозаразени с COVID-19 за денонощие у нас