Ето защо принц Уилям се срещна с Бил Гейтс и Майкъл Блумбърг?

Дата:

Обединени от грижата да подобрят климата на планетата, принц Уилям и милиардерите Майкъл Блумбърг и Бил Гейтс проведоха серия от срещи на форума The Earthshot Prize, който се проведе в Лондон тези дни.

Целта му е да обедини иноваторите в тази сфера и те бъдат подкрепени, ако идеите им са с достатъчно висока добавена стойност. Принц Уилям и вдъхновителя на климатичния форум Майкъл Блумбърг.

СНИМКА: БЪКИНГАМСКИ ДВОРЕЦ И ИНСТАГРАМ НА ПРИНЦ УИЛЯМ На сайта на Бъгингамския дворец бе съобщено, че принцът на Уелс се е срещнал с Майкъл Р. Блумбърг, основател на Bloomberg Philanthropies и глобален съветник на носителите на наградата Earthshot.

Освен това двамата са поздравили петимата финалисти на наградата Earthshot. Принц Уилям и Бил Гейтс разговарят с един от иноваторите на климатичния форум.

СНИМКА: БЪКИНГАМСКИ ДВОРЕЦ И ИНСТАГРАМ ПРОФИЛ НА КРАЛСКОТО СЕМЕЙСТВО “След това Негово кралско височество присъства на срещата на върха за пробив в енергетиката, събитие, което събира лидери в областта на технологиите, политиката, науката, академичните среди и бизнеса, за да си сътрудничат за иноват

ивни решения за климата – отбелязва още сайтът на Бъкингам. – Принцът на Уелс се срещна с Бил Гейтс, основател на Breakthrough Energy, и посети Innovation Showcase, показвайки някои от водещите иновации в областта на климата, разработвани по целия свят.

” Там принцът се е видял с представители на фирмата Circ, която бе наградена през 2023 г., защото създаде новаторско решение за рециклиране на полипамучни тъкани. Както и с призьора за 2022 г., разработил метод за постоянно съхраняване на CO2, използвайки естествената сила на минерализацията.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Ердоган се обяви за добри отношения и със Запада, и с Изтока

"Създаването на нови уравнения във външната политика" не е...

Автобус се разби и застана вертикално върху изход на тунел край Барселона

Във вторник автобус, превозващ работници на "Индитекс", се разби...

Нобелови лауреати подканват Лукашенко да освободи политическите затворници

Десетки нобелови лауреати призоваха в отворено писмо президента на...

Кремъл не разбира какво има предвид Зеленски под “втора мирна среща на върха”

Кремъл все още не разбира какво има предвид Владимир...