“Епъл” представи най–новите си модели компютри

Дата:

На последното си онлайн събитие, в преддверието на 40-годишнината от първия Макинтош компютър, Apple представи най-новите си преносими компютри – MacBook Pro и iMac, заедно с три нови чипа, които се ориентират към дизайнери, музиканти, софтуерни разработчици и изследователи в областта на изкуствения интелект.

Технологичният гигант съобщи, че е променил дизайна на графичните процесори M3, M3 Pro и M3 Max. Новият лаптоп MacBook Pro ще бъде наличен на цени, започващи от 1599 долара, а 16-инчовата версия – от 2499 долара. Настолният компютър iMac ще бъде продаван за 1299 долара, а първите бройки се очакват следващата седмица. Бизнесът на Apple в сферата на преносимите компютри почти се е удвоил от 2020 г. насам, а компанията увеличава своя пазарен дял в този сегмент до близо 11%, според оценките на Международната корпорация за данни.

Технологичният производител също промени цялостната си гама от компютри, като намали цената на 14-инчовия MacBook Pro от 1999 на 1599 долара в САЩ, което изглежда елиминира по-евтиния 13-инчов модел, който се използва главно от корпоративни клиенти с ориентация към бизнес. Apple съобщава финансовите си резултати на 2 ноември.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

На официална церемония в Стокхолм бяха връчени тазгодишните Нобелови награди

Кралят на Швеция, Карл Шестнадесети Густав, връчи тазгодишните Нобелови...

27 мигранти са се опитали да преминат нелегално в България от Турция

Турските погранични власти в района на ГКПП Дерекьой/Малко Търново...

Атлетико Мадрид победи с 2:1 у дома Алмерия 

Атлетико Мадрид се наложи с резултат 2:1 у дома...

Диана Петкова завърши осма на финала на 50 метра бруст в Румъния

Диана Петкова завърши на осмо място във финала на...