in

ЕК одобри българската схема в подкрепа на туроператорите

Мярката важи за всички туроператори и превозвачи, независимо от държавата на регистрация и за всички пътници

Европейската комисия одобри българската схема за 28 милиона евро в подкрепа на туроператорите, принудени да ограничат или да преустановят дейността си поради ограничения в контекста на огнището на коронавирус. Съгласно мярката туроператорите имат право да получат 35 евро за всеки пътник, който е резервирал туристически пакет чрез тях, включващ полет в България. Достъпът до мярката обхваща полети между 14-ти май и 31-ви декември тази година.

Схемата ще бъде под формата на директни грантове. Мярката важи за всички туроператори и превозвачи, независимо от държавата на регистрация и за всички пътници, независимо от страната на произход. Целта ѝ е да стимулира входящия туризъм. Тя ще улесни достъпа до финансиране и ще смекчи внезапния недостиг на ликвидност, пред който са изправени засегнатите компании.

Комисията установи, че българската мярка е в съответствие с условията, заложени във временната рамка, съобщи „И Ю Рипортър“. По-специално помощта няма да надвишава 800 хиляди евро на компания и ще бъде отпусната не по-късно от 31-ви декември. На тази основа Комисията одобри мярката съгласно правилата на Европейския съюз за държавна помощ.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

КНСБ изчисли: 2504 лв. издръжката на четиричленно домакинство

„Главболгарстрой“ ще разширява пристанище Бургас за 310 млн. лева