in

Джипове с туристи отново в Рилските езера

Нито полицейските акции, нито намесата на жандармерия и всякакви други органи не спират шофьорите

Високо в планината, точно до хижа „Рилски езера” за пореден път джипове возят туристи. За това са сигнализирали граждани.

Нито полицейските акции, нито намесата на жандармерия и всякакви други органи не спират шофьорите от нерегламентираните превози. В понеделник следобед подателят на сигнала се е свързал с инспектора на парковия участък.

„Действието се случва в неделя след 17 часа, когато е свършило работното време на нашите служители. Лифтът не е работил и те са се възползвали от момента. От кадрите, които видях, единият от нарушителите е местен и системен. Другият автомобил е неизвестен, подали сме сигнал за издирването на собственика”, обясни директорът на НП „Рила” Красимир Андонов.ю

Той разкри, че на въпросния нарушител е санкциониран многократно, но дори и солените глоби не го спират. Според него в парка има обичайна практика туристи и собственици на джипове да разменят контактите си, за да се осъществява превоз.

„Активният сезон приключи и туристите са значително по-малко. Все още има хора, които се качват, а тези шофьори се възползват от това. Вече доста време е създадено организация, заедно с полицията, за да се ограничи достъпа на тези джипове. Те дори не се движат така редовно. Но има такива единични случай, като този”, каза още Андонов.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Хванаха 12 мигранти, опитали незаконно да напуснат страната

Тръмп готов да участва в следващия дебат с Байдън