in

Джеф Безос с първо дарение от обещаните 10 млрд. долара за борба с климатичните промени

Това дарение от 791 млн. долара е само началото на ангажимента ми от 10 млрд. долара за финансиране на учен

Джеф Безос обяви първото си дарение от обещаните 10 млрд. долара, с които да помогне в борбата с глобалното затопляне и климатичните промени на планетата.

Основателят на „Амазон“, чието състояние се оценява на 183,6 млрд. долара, публикува пост в Инстаграм профила си, за да сподели новината.

„Прекарах последните няколко месеца, учейки се от група невероятно умни хора, които са превърнали в дело на живота си борбата с климатичните промени и тяхното въздействие върху общностите по света. Вдъхновявам се от това, което те правят и се вълнувам да им помогна“, пише Безос в социалната мрежа.

„Днес имам удоволствието да съобщя първите бенефициенти на фонда Bezos Earth Fund – 16 организации, работещи по иновативни, амбициозни и вдъхновяващи решения. Това дарение от 791 млн. долара е само началото на ангажимента ми от 10 млрд. долара за финансиране на учени, активисти, НПО и други. Всички ние можем да защитим бъдещето на Земята, като предприемем смели действия сега“, заявява Безос.

Джеф Безос обяви за инициативата още през февруари, когато отново използва Инстаграм профила си, за да се обърна към всички, заявявайки: „Земята е единственото общо нещо за всички нас – нека я защитим заедно“.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Местят боя на Кубрат Пулев с Антъни Джошуа в зала „Уембли“

ВМРО предлага работодателите да дават ваучери за почивка в България