in

Двама души са задържани на място в нарколабораторията в Горна Оряховица

Нарколабораторията е действала от около 5-6 месеца

Две лица са задържани при разбиването на голяма нарколаборатория в бивша фабрика за пилешки разфасовки в Горна Оряховица.

Акцията е проведена около 20 ч снощи на място в нелегалните цехове, като арестуваните са били „в процес на обгрижване на растенията“. Задържаните са от София – 32-годишен и от Арбанаси – 30-годишен, съобщиха на брифинг пред журналисти от ОД на МВР – Велико Търново. Двамата са с мярка за арест 24 часа, като предстои да бъдат привлечени в качеството им на обвиняеми.

В помещенията на бившата птицекладница в Горна Оряховица се намират няколко халета, едно от които е било приспособено за сушене на готовата продукция марихуана. Там са открити около 14 кг суха растителна маса.

Още две помещения са били приспособени за целия цикъл за отглеждане на растенията, включващ капково напояване, климатици, влагоабсорбатори. Всичко това е работело в момента на задържането.

Нарколабораторията е действала от около 5-6 месеца.

Това е четвъртата разбита наркооранжериия само от началото на седмицата на територията на Област Велико Търново. Останалите три са в Павликени, Бяла черква и село Осина.

Разследването на случая продължава.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Трима възрастни и четири деца са ранени при стрелба в Аризона

Гърция укрепва границата с Турция с нова ограда и засилване на охраната