Държаните за заложници в Газа американка и дъщеря ѝ са освободени, обявиха “Хамас” 

Дата:

Палестинската групировка “Хамас” обяви, че е освободила американка и дъщеря ѝ, които бяха държани като заложници в Газа след атаката на “Хамас” срещу Израел на 7 октомври. Освобождаването се осъществи “по хуманитарни съображения в резултат на посредничеството на Катар”, както съобщи изговорител на “Хамас”.

Говорителят на “Хамас” посочи, че освобождаването на заложниците има за цел да докаже, че обвиненията на президента на САЩ Джо Байдън и неговата администрация към “Хамас” са неоснователни. Байдън беше в Израел в сряда, за да изрази подкрепата си след атаката на “Хамас” на 7 октомври.

Президентът на САЩ също така отхвърли обвиненията, насочени към Израел, относно смъртоносния удар срещу болница в Газа, който породи гняв в региона. Палестинската групировка “Хамас” обвини Израел в този удар, но Израел заяви, че експлозията е резултат от ракета, която е била насочена неправилно от “Ислямски джихад”, друга палестинска групировка в Газа.

По време на атаката на 7 октомври бяха отвлечени близо 200 израелски заложници, както и чужденци и лица с двойно гражданство. Този инцидент доведе до военни действия, при които Израел нанася удари по ивицата Газа с цел “унищожаване” на “Хамас”. Сега е потвърдено, че “Хамас” е освободил двама от заложниците.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля напишете вашия коментар
Моля оставете вашето име

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

ЦСКА 1948 победи Хебър с 3:1 в Пазарджик

ЦСКА 1948 постигна победа с резултат 3:1 срещу Хебър...

Земетресение с магнитуд 7,6 разтърси Минданао, Филипините

Днес земетресение с магнитуд 7,6 разтърси Минданао, Филипините, според...

САЩ обявиха, че внасят 3 милиарда долара в най-големия световен фонд за климата

Американската вицепрезидентка Камала Харис обяви на конференцията на ООН...

Израел е уведомил арабските държави, че иска буферна зона в следвоенна Газа

Израел е уведомил няколко арабски държави, включително Египет, Йордания,...