in

Доживотна присъда за баща, хвърлил детето си от мост

Дилян Бетев убил 5-годишния си син, за да отмъсти на майката, която ги напуснала

Дилян Бетев убил 5-годишния си син, за да отмъсти на майката, която ги напуснала.

Състав на Габровски окръжен съд постанови доживотен затвор на 32-годишния Дилян Бетев, погубил детето си като го хвърля в река Янтра от виадукта край Пречиствателната станция в града. Мотивът за зверството – да отмъсти на майката, която ги напуснала.

Процесът премина по реда на съкратеното съдебно следствие – убиецът призна изцяло вината си, но след последните поправки на Наказателния кодекс, това не намали автоматично присъдата му с една трета. Магистратите определиха той да плати 200 000 лева кръвнина на майката на 5-годишния Дариел, която бе приета по делото като граждански ищец и частен обвинител.

Потресаващата трагедия се разигра преди година. На 3 юли 2019 г. към 6,30 ч призори в полицията е получен сигнал, че мъж стои на парапета на 30-метровия мост и заплашва да скочи. Пратени са екипи на Спешна помощ, пожарната, полицията, по тревога от Плевен пристига и служител на Института по психология на МВР. С общи усилия за около 3 часа спасителите успяват да предотвратят самоубийството. Дилян Бетев е задържан и отведен на безопасно място. Още докато текат преговорите с него, полицаи намират тялото на 5-годишния му син Дариел в каменистото корито на Янтра в подножието на моста.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Борисов откри реновинараната пречиствателна станция в Китен

Навършват се 141 години от създаването на МВР