in

Доживотен затвор без замяна за нападателя от Крайстчърч

„Твоите престъпления са толкова ужасни, че дори и да си в затвора до смъртта си, това за теб няма да е достатъчно наказание“

Нападателят от новозеландския град Крайстчърч, 29-годишният австралиец Брентън Тарант, бе осъден на доживотен затвор без замяна, предаде Ройтерс. Тарант, който отне живота на 51 мюсюлмани при една от най-кървавите стрелби в историята на Нова Зеландия, призна, че е убил 51 души и че се е опитал да убие 40 при извършената от него атака срещу две джамии в Крайстърч миналата година, предава БТА.

Съдия Камерън Мандър заяви днес в Крайстчърч, че доживотният затвор не е достатъчно наказание за Тарант.

„Твоите престъпления са толкова ужасни, че дори и да си в затвора до смъртта си, това за теб няма да е достатъчно наказание“, заяви Мандър, постановявайки присъдата срещу Тарант.

„Доколкото мога да преценя, ти си лишен от каквато и да било емпатия по отношение на жертвите си“, каза още съдията.

Прокурорите по делото заявиха по-рано пред съда, че целта на Тарант е била да всее страх в хората, които възприема като нашественици и че внимателно е планирал нападенията срещу двете джамии, за да може да отнеме живота на максимално голямо количество хора.

Тарант заяви, че не се противопоставя на искането на обвинението за постановяване на присъда доживотен затвор без замяна.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Лудогорец отпадна от Мидтиланд, но преминава в Лига Европа

„Шарите“ се свърза с български лекари по случая с Алексей Навални