Досегашният кмет на Панагюрище Никола Белишки ще обжалва резултатите от балотажа

Дата:

Досегашният кмет на Панагюрище, Никола Белишки от ГЕРБ, който се кандидатира за нов мандат, планира да обжалва резултатите от изборите след като загуби в балотажа с независимия кандидат Желязко Гагов само с 28 гласа. Той смята, че има сериозни разминавания в изборните протоколи, които подлагат на съмнение честността на изборите.

Според Белишки, съществуват необясними разлики в броя на подписите на избирателите и броя на отчетените бюлетини в някои избирателни секции. Един от най-фрапантните случаи е в село Баня, където според изборния протокол, който има печат и подписи от цялата избирателна комисия, броят на подписаните избиратели е 346, но броят на предоставените бюлетини е само 289. Това означава, че липсват 56 бюлетини, и няма нито един бюлетин, обявен за невалиден. Също така, Белишки посочва, че в същата секция в предишните избори той е получил точно 55 гласа повече.

Въз основа на тези аномалии и разминавания в бройките, Никола Белишки смята, че е логично да обжалва резултатите, особено при толкова малка разлика в гласовете между двамата кандидати. Този случай подчертава важността на точността и честността на изборния процес и на прегледа на изборните протоколи, за да се уверим, че вотът на избирателите е коректно броен и отразен в резултатите.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля напишете вашия коментар
Моля оставете вашето име

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Интер победи Наполи с 3:0

Интер записа убедителна победа с 3:0 над Наполи в...

Зографски 18-и в четвъртия кръг на световната купа по ски скокове

Българинът Владимир Зографски завърши на 18-то място в четвъртия...

Лудогорец разгроми Ботев Враца с 5:0

Лудогорец записа убедителна победа с 5:0 срещу Ботев Враца...

Пиеси на Недялко Йорданов и Стефан Цанев оценени високо от турската публика

В Турция се наблюдава голям интерес към театралните произведения...