Доналд Тръмп иска да представи доказателства в лондонски съд по дело срещу британска фирма за разследвания

Дата:

Доналд Тръмп иска да представи доказателства в лондонски съд, за да докаже, че твърденията, че Русия е подкрепила предизборната му кампания през 2016 г., са фалшиви, казаха адвокатите, които представляват бившия американски президент на процес срещу частна британска фирма за разследвания, предаде Ройтерс.

Тръмп, който е начело в надпреварата за номинацията на Републиканската партия за президентските избори в САЩ през 2024 г., заведе дело срещу “Орбис бизнес интелиджънс”, като обвини фирмата в нарушения, свързани със защитата на данните заради досие, написано от бившия служител на британското разузнаване и съосновател на “Орбис” Кристофър Стийл.

В документа, който бе публикуван от сайта “БъзФийд”, имаше твърдения, че кампанията на Тръмп е свързана с Русия и че Тръмп е извършвал “извратени сексуални актове”, посочва Ройтерс. Много от обвиненията така и не бяха потвърдени от независими източници. Тръмп и преди е критикувал по думите му “фалшивото досие” на Стийл и неговите адвокати заявяват в подадени в съда документи, че информацията в досието е “шокиращо неточна”.

Тръмп отрича обвиненията в досието на Стийл, включително, че е извършвал “извратени сексуални актове” в Русия и че е платил подкупи на руски официални представители, за да помогне за развиването на бизнес интересите си. Той иска да бъде компенсиран за “нанесени на неговата личност и репутация щети и страдания”, които според адвокатите му са били причинени от “фалшивите, натрапчиви и вредни твърдения относно (неговия) личен живот”.

Адвокатите на “Орбис” искат делото да бъде прекратено, тъй като според тях досието не е било предназначено за публикуване в публичното пространство. Според тях отговорност за щетите по репутацията на Тръмп и произтичащите от тях страдания носи “БъзФийд”, “за което (Тръмп) приема, че “Орбис” не носи отговорност”.

/БТА

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...