in

Доналд Тръмп: Още днес ще забраня ТикТок в САЩ

„Що се отнася до ТикТок – забраняваме го на територията на САЩ, заяви Тръмп пред медиите на борда на самолета „Еър Форс Уан“

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ще предприеме още днес действия за забрана на приложението ТикТок на територията на САЩ.

По-рано беше публикувана информация, че администрацията на държавния глава планира да нареди на китайското предприятие ByteDance да продаде дела си в приложението. Вчера американски медии съобщиха, че софтуерният гигант “Майкрософт“ води преговори да го закупи.

„Що се отнася до ТикТок – забраняваме го на територията на САЩ, заяви Тръмп пред медиите на борда на самолета „Еър Форс Уан“, с който се връщаше от Флорида.

Президентът се аргументира, че може да използва извънредни икономически правомощия или указ, за да наложи това свое решение.

Видеоприложението предизвиква опасения в САЩ, че китайското правителство може да цензурира критични към него клипове, или да получи информация за потребителите, отбелязва Асошиейтед прес. Компанията настоява, че не цензурира клипове и не би предоставила на Пекин данни за американски потребители, дори ако китайските власти поискат това.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

КЕВР утвърди нова по-ниска цена на газа за август

Фен плати огромна сума, за да се изправи срещу Гришо