Домашен хляб от тиквички – мек, вкусен и идеален за всеки повод Хлябът с тиквички е отличен избор за тези, които искат да се насладят на домашен, ароматен и лек хляб, който може да се сервира като закуска, лека закуска или гарнитура към основно ястие.
Тази рецепта съчетава свежестта на тиквичките с богатия вкус на пармезан, създавайки перфектната текстура и неустоим вкус. Пригответе този хляб и изненадайте любимите си хора с уникален кулинарен специалитет,.
Ето какво ви е необходимо за нашия Домашен хляб от тиквички : Домашен хляб от тиквички Продукти: Приготвяне: 1. 2. В голяма купа разбийте яйцата, добавете слънчогледовото олио и млякото и разбъркайте, докато сместа стане хомогенна. 3.
Добавете към сместа настъргания пармезан, отцедените тиквички, сол и черен пипер на вкус. 4. Постепенно добавете брашното и инстантната мая, като разбърквате, докато се образува гъста и еднородна смес. Снимка: Pinterest 5.
Намажете формата за хляб с масло и я поръсете с малко брашно, за да предотвратите залепването на тестото. 6. Изсипете приготвената смес във формата и я разпределете равномерно. Снимка: Pinterest 7.
Печете в предварително загрята фурна на 180°C за около 40 минути, докато хлябът стане златистокафяв и клечка за зъби, забодена в центъра, излезе чиста. Снимка: Pinterest 8. Оставете хляба да се охлади леко, преди да го извадите от формата и да сервирате.
Снимка: Pinterest Насладете се на този прекрасен домашен хляб с тиквички! Да ви е сладко!