in

ДНСК спира строежа на Нове Хоумс на Васил Божков в София

В началото на юни Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира началника на ДНСК и главния архитект на столицата да извършат незабавна проверка

Заради открити нередности Дирекция национален строителен контрол (ДНСК) спира строежа на комплекс „Нове Хоумс“ в София на бул. Цар Борис III“ №126.

В началото на юни Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира началника на ДНСК и главния архитект на столицата да извършат незабавна проверка на законността на строителството в комплекса на Васил Божков.

В хода на тази проверката ДНСК е открила, че не са изпълнени специалните изискванията на приложение 2 към чл. 81 от Наредба №7/22.12.2003 г. за правила и нормативи за устройство на отделните видове територии и устройствени зони, тъй като в инвестиционния проект по част „Архитектура“ жилищните сгради са проектирани и изпълнени като свободно стоящи, без междинна връзка и без да е спазено разстоянието между тях.

ДНСК предприема действия по провеждане на процедури по спиране и забрана ползването на част от строежа, като е съставен констативен акт, който е основание за започване на административно производство по реда на Закона за устройство на територията (ЗУТ) и за спиране на строежа в УПИ III-1890, кв. 11 м. „Славия“. Предстои издаване и на мотивирана заповед.

Актът е връчен вчера.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Арестуваха бургазлийка с палитра от наркотици

МОН предлага онлайн кандидатстване на българи от чужбина в държавни университети