in

Дига на канал в Пазарджишко се скъса, обявяват частично бедствено положение

Значително се е повишило нивото на отводнителен канал „Дели арк“, което тази сутрин е предизвикало скъсване на част от дигата на напоителен канал

Частично бедствено положение се очаква да бъде обявено в Пазарджишко село заради скъсана дига на канал, вследствие на падналите интензивни валежи през последното денонощие.

Значително се е повишило нивото на отводнителен канал „Дели арк“, което в 9 часа тази сутрин е предизвикало скъсване на част от дигата на напоителен канал „Алеко-потока“, в землището на село Сарая.

Служители на „Напоителни системи“ са реагирали незабавно, като са предприели спешни аварийно-възстановителни работи за отстраняване на аварията с помощта на тежка техника, която изсипва камъни, за да възстанови скъсаната дига, съобщиха от Напоителни системи.За възникналата авария са уведомени Гражданска защита и РДПБЗН – Пазарджик.

Очаква се на територията на община Пазарджик да бъде обявено частично бедствено положение до отстраняване на аварията и възстановяване на водоподаването към земеделските производители.

Към настоящия момент няма опасност за населението в района на възникналата аварийна ситуация, твърдят властите.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Радев: Участващите вчера охранителите от парк „Росенец“ са от НСО

България и Малта с нова спогодба за избягване на двойно данъчно облагане