Детският спортен празник “Здравото дете е активно и щастливо дете” тази година събра малките спортисти в София

Дата:

Детският спортен празник „Здравото дете е активно и щастливо дете“ за 2024 година се проведе в София за 14-ти пореден път. Целта на събитието беше да насърчи децата от най-ранна възраст към системни спортни занимания, като част от Националната програма за физическа активност и развитие „БУЛФАР’2021 – 2024”. Празникът беше посветен на 17 май, денят на българския спорт.

Под мотото “Да върнем децата към спорта”, децата от 3 до 12 години се включиха в турнир по футбол, където използваха уменията си, научени през годината, в реална състезателна обстановка. Събитието беше съпътствано от различни спортни игри, уникални танцови хореографии и гимнастика за деца от столични детски градини и училища.

Националната Спортна Академия “Васил Левски” бе домакин на празника, който продължи три дни през месец май. При турнира по футбол победители станаха отборите на 98 НУ “Св.Св. Кирил и Методий” за 1 и 2 клас, и на 101. СУ „Бачо Киро“ за 3 и 4 клас. Децата от детските градини получиха купи, медали и много изненади, тъй като турнирът имаше демонстративен и развлекателен характер.

Събитието бе пълно с детски смях и състезателен дух, а наградите и награждаванията бяха вълнуващ момент както за децата, така и за техните родители. Всички участници получиха отличия, купи и медали, а индивидуалните награди бяха раздадени и на най-добрите играчи в турнира по футбол.

Реализацията на събитието бе осъществено с подкрепата на Министерството на Физическото Възпитание и Спорта, Българската Федерация „Спорт за всички“, както и на Боровец-Ден и Нощ – Вафли и Бисквити, Нелис-Карамелени и медени вафли, Езиков център ”Бизи”, Мони Трейд ООД с бранда Byox- магазин за детски стоки, FEYDOM Bulgaria- Дизайнерски мебели, УЧМАГ ООД- магазин за училището, Office 1- магазини за офис продукти, Pulse Fitness и Pulse Kids, Пюр спийд- картинг академия и Фондация “Спорт в България”- организация, чиято основна цел е да подпомага индивидуални спортисти и спортни клубове.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Прогнозата на животните е победа 2:1 за Испания над Англия във финала на Евро 2024

Куп легенди и специалисти дават прогнозите си за големия...

Безапелационна Стилияна Николова спечели многобоя в Клуж-Напока

Абсолютната европейска шампионка Стилияна Николова спечели титлата в многобоя...

“Локо” (Пд) завърши 0:0 с “Берое” в последната си контрола

"Локомотив" (Пд)  завърши 0:0 с "Берое" в последната си...

Джо Байдън: Аз се кандидатирам и ще спечелим

Джо Байдън категорично отхвърли спекулациите, че ще се откаже...