in

Ден 100 на протестите – пето „Велико народно въстание“, напрежение пред БНТ

Протеста бе подкрепен от евродепутати, които декларираха, че Европа вижда случващото се във България

Вчера беше стотният ден от антиправителствените протести, който беше обявен от организаторите като пето „Велико народно въстание“ и който премина при силен дъжд в центъра на София и напрежение между протестиращите и полицията пред сградата на БНТ.

Този път „въстанието“ получи подкрепата на евродепутати, които декларираха, че Европа вижда случващото се във България.

Малко преди 23:00 часа напрежението пред БНТ утихна, като протестиращите се разотидоха, а част от тях се отправиха към Орлов мост, където за кратко блокираха ключовото кръстовище, преди и те да си тръгнат.

Така завърши петото „Велико народно въстание“ на 100-тния ден от антиправителствените протести.

По-рано вечерта хората посочиха, че всяко бавене в подаването на оставката на премиера е минус за него, тъй като доверието към него е спаднало. Те продължиха да настояват за оставката на премиера Бойко Борисов и на цялото правителство, както и на главния прокурор Иван Гешев. Настояваха за оставката и на генералния директор на БНТ Емил Кушлукова и дори за тази на водещия на предаването „Панорама“ Бойко Василев.

На проявата имаше две паралелни трибуни. Студентите от Софийския университет дойдоха със своя озвучителна техника и свои оратори около 18:30 ч. Пред президентството е и пунктът на т.н. „Отровно трио“.

След традиционното приключване на събитието с химна на България, протестното шествие се отправи към храм-паметника „Александър Невски“, за да отдаде своята почит на антиправителствените протести преди 30 години на 10-ти ноември, след което множеството се отправи на традиционното шествие към Орлов мост, който за поредна вечер беше блокиран за кратко.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Четирима души са задържани за убийство на учител в Париж

Джошуа потвърди датата на дългоочаквания сблъсък с Кубрат Пулев (Видео)