Дейвид Камерън, министър на външните работи на Обединеното Кралство, пристига у нас

Дата:

Лорд Дейвид Камерън, министър на външните работи на Обединеното Кралство Великобритания и Северна Ирландия, ще посети България по покана на вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел. Посещението идва във връзка със засиления политически диалог между двете страни, установен през последната половин година.

През октомври 2023 г. в Лондон бе подписана Съвместна декларация за стратегическо партньорство между България и Обединеното кралство, а през януари 2024 г. вицепремиерът Мария Габриел и лорд Камерън се срещнаха в рамките на Световния икономически форум в Давос.

Лорд Камерън ще проведе срещи с министър-председателя акад. Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел. Обсъжданите въпроси ще обхващат двустранни интереси. В 10:30 ч. е предвидено общо изявление пред медиите на премиера Николай Денков, вицепремиера Мария Габриел и лорд Дейвид Камерън в Министерския съвет.

Програмата на визитата на министъра на външните работи на Обединеното кралство включва срещи с представители на изпълнителната и законодателната власт в България.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...