Децата до 14 г. ще пътуват безплатно в градския транспорт от 1 февруари

Дата:

От 1 февруари 2024 г. децата до 14 години ще пътуват безплатно в градския транспорт, съгласно Постановление на Министерския съвет от 28.12.2023 г. Предоставянето на безплатни карти за деца до 7 години в междуселищния автомобилен транспорт се запазва, а от 7 до 14 години децата ще ползват 50% намаление. Този режим е утвърден като продължение на предишните намаления, важащи до 31 декември 2023 г.

Възрастните и учащите ще продължат да имат 50% намаление от редовната цена на абонаментните карти за градски и междуселищни автобусни линии. По-ранните намаления, които бяха в сила от 1 февруари 2023 г., се запазват до края на януари 2024 г.

Съгласно промените в изискванията, картите за деца от 7 до 14 години трябва да бъдат персонални и със снимка, а при издаването им ще се изисква документ за самоличност на родителя или настойника, удостоверяващ постоянния или настоящия му адрес.

Община Русе обяви готовността си да приложи новите разпоредби, а жителите, които са закупили карти на 2 януари, ще могат да ги преиздадат по новия по-изгоден режим. Новите цени на абонаментните карти ще бъдат обявени на официалния сайт на общината.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...