in

Цветанов: Седесари от цяла България ми звънят да идват при мен

Най-големите ни противници са БСП и ДПС, увери Цветанов

Седесари от цялата страна звънели на Цветан Цветанов с искане да се присъединят към политическия му проект.

Бившият втори в ГЕРБ дойде в Пловдив, за да обяви, че отцепници от СДС отиват при него. Това са координаторът на Южен централен район Георги Пилев и ексдепутатът Никола Хаджийски, който се прочу с регистрацията си в Бюрото по труда след приключване на мандата му като парламентарист.

Според Цветанов най-работещата структура на СДС била именно в Пловдив и областта. Новите му съюзници пък обещават да влеят 300 души към „Републиканци за България“. Цветанов призна, че той е потърсил контакт с Пилев и хората му, за да ги покани.

Най-големите ни противници са БСП и ДПС, увери Цветанов. А най-близки – „Демократична България“. Той уточни, че партньорство може да бъде правено с всяка политическа сила, която заставала зад евроатлантическия път. Цветанов уточни, че в ГЕРБ има много стойностни и качествени симпатизанти.

Попитан защо нито един активист на ГЕРБ от Пловдив няма в неговия проект, той отговори, че хората с власт ги притискали да не ходят.

„Всички, които припознават целите и идеите ни, са добре дошли“, каза Цветанов.

„Не съм търсил Иван Тотев, нито той мен. В инициативния комитет на „Републиканци за България“ са само между 4 и 7 процента от общо 120 души, бивши членове на ГЕРБ“, допълни Цветанов. За два месеца „Републиканци за България“ имали изградени структури в над 70% от територията на страната. Същото било и в Пловдив и областта.

Проектът му щял да стартира на 20 септември, където ще приемат декларация да учредяване на политическа партия. Самото учредяване пък ще се състои на 27-ми в София. Цветанов се обяви против АЕЦ-Белене и „Турски поток“. Според него изходът за излизане от кризата са предсрочни парламентарни избори.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Дончев: България ще получи около 6,2 млрд. евро

Григор на 1/4-финал в Рим след труден успех