in

Цветан Цветанов учреди партията си „Републиканци за България”

Бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов официално учреди партията си

Бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов официално учреди партията си „Републиканци за България”. При пристигането си за срещата със симпатизантите обаче Цветанов беше посрещнат от застрахователи от „Лев инс”, които го обвиниха в репресия и му дадоха 20-ет дневен срок да отговори на зададени от тях въпроси.

Под звуците на химна 1123 симпатизанти на новата политическа партия „Републиканци за България” единодушно гласуваха и избраха учредителя й Цветан Цветанов за свой лидер. А на свой ред той заяви, че най-късно до месец ще успеят да покрият всички райони на страната. А обещанието, което даде, е, че няма да управлява едностранно.

„Нека не остава усещането, че партия „Републиканци за България” ще се управлява от джипка, от която ще се раздават пари – безотчетно и без никаква прозрачност”, заяви Цветанов.

Учредителното събрание вчера започна без 3-ма от заявилите участие от Силистра. А Цветанов заяви, че не са тук, защото им е оказван натиск.

„От ръководителя на ГЕРБ, разбира се. Вижте, има много подобни индикации през последните седмици и тук искам да се обърна към премиера Борисов, който все пак е и председател на ГЕРБ – това ли ще бъде начина, по който ще се работи при следващите избори?”, попита Цветанов.

На този фон, минути преди да влезе при симпатизантите си, Цветанов също беше обвинен в репресия – от служители на „Лев инс”, които го причакаха, за да му връчат протестна декларация. В която изразяват възмущение от втория му опит да се върне в политиката.  А в нея го обвиняват, че „точно вие сте събирателен образ на слепотата на българското правосъдие, на пропуските в закона и на задкулисието в управлението.

„Влизайки в залата, се срещнахме на входа. Нито е имало ултиматум, нито нещо, което сега вие формулирате и ми задавате въпроси”, заяви Цветанов.

Чрез декларацията обаче застрахователните служители дават 20 дни срок на лидера на „Републиканци за България”, в които да даде обяснение за „показни”, по думите им акции преди 10 години, разпоредени именно от Цветанов.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Пиронкова стартира на „Ролан Гарос“

Локомотив (Пд) надви ЦСКА София и излезе втори в класирането