ЦИК: За тези избори е особено важно изискването за уседналост

Дата:

Говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК), Росица Матева, подчерта важността на спазването на избирателните правила и специфичните изисквания за уседналост на избирателите. Тя поясни, че секционните избирателни комисии не трябва да позволяват на лица, които не са включени в избирателните списъци, да гласуват и да бъдат дописвани в тях.

Изключения на това правило са членовете на секционните избирателни комисии, които могат да бъдат дописвани, дори ако не са включени в списъците, ако са служебно заети или осигуряват сигурността на секцията. В други случаи, лицата, които са в “забранителния списък”, могат да бъдат дописани само ако предоставят удостоверение от общинската администрация, което потвърждава, че основанието за тяхното включване в “забранителния списък” е отпаднало.

Матева подчерта, че избирателите, които желаеха да гласуват на текущия си адрес, трябваше да подадат заявление за включване в избирателния списък преди 14 октомври. Ако избирател не е включен в списъка, не следва да бъде допускан да гласува, тъй като това би било в нарушение на изборните правила.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля напишете вашия коментар
Моля оставете вашето име

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Интер победи Наполи с 3:0

Интер записа убедителна победа с 3:0 над Наполи в...

Зографски 18-и в четвъртия кръг на световната купа по ски скокове

Българинът Владимир Зографски завърши на 18-то място в четвъртия...

Лудогорец разгроми Ботев Враца с 5:0

Лудогорец записа убедителна победа с 5:0 срещу Ботев Враца...

Пиеси на Недялко Йорданов и Стефан Цанев оценени високо от турската публика

В Турция се наблюдава голям интерес към театралните произведения...