Четирима президенти на България уважиха откриването на музея на Христо Стоичков в София

Дата:

Музеят на Христо Стоичков в София беше официално открит в присъствието на четиримата президенти на България – Румен Радев, Росен Плевнелиев, Георги Първанов и Петър Стоянов. Този момент събра спортни легенди, като Стефка Костадинова, Армен Назарян, Петър Лесов, Таня Богомилова, Красимир Балъков, Наско Сираков, Димитър Пенев, както и други известни фигури.

Присъстващите изразиха благодарност и уважение към Христо Стоичков, който е символ на България в световен мащаб. Трима от бившите президенти, Георги Първанов, Росен Плевнелиев и Румен Радев, изразиха признание за постиженията на Стоичков и за това, че той продължава да бъде еталон за страната.

Събитието беше и повод за специално уважение към починалия президент Жельо Желев. В музея се показват реликвите, свързани с кариерата на Христо Стоичков, включително трите му “Златни” награди: “Златна топка”, “Златна обувка” и “Златен Онз”. В този момент националният герой изрази благодарност към всички присъстващи, като сподели, че е щастлив и горд, че представлява България по света.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

На официална церемония в Стокхолм бяха връчени тазгодишните Нобелови награди

Кралят на Швеция, Карл Шестнадесети Густав, връчи тазгодишните Нобелови...

27 мигранти са се опитали да преминат нелегално в България от Турция

Турските погранични власти в района на ГКПП Дерекьой/Малко Търново...

Атлетико Мадрид победи с 2:1 у дома Алмерия 

Атлетико Мадрид се наложи с резултат 2:1 у дома...

Диана Петкова завърши осма на финала на 50 метра бруст в Румъния

Диана Петкова завърши на осмо място във финала на...