in

Бюджетът на „Левски“ ще бъде намален с 300%

Председателят на УС на ПФК „Левски“ Павел Колев обеща, че всички суми, които постъпват в „синия“ клуб, ще бъдат прозрачно похарчени

Председателят на УС на ПФК „Левски“ Павел Колев обеща, че всички суми, които постъпват в „синия“ клуб, ще бъдат прозрачно похарчени. Бюджетът на Левски ще бъде намален с 300 процента и ще падне до 500-600 хиляди лева на месец.

“Имахме вчера дълго заседание на УС. Основната част от това заседание беше разпределение на функциите. Аз, като председател на УС, ще имам задачата да свиквам заседанията“, обясни той.

„Има малък заем към малка фирма. Вчера обявихме сумата, за да разсеем спекулациите по произхода на средствата. Фирмата постави като условие, ако е възможно да не се центрофугира името ѝ в публичното пространство. Всяка стотинка, която постъпва в Левски, ще бъде прозрачно похарчена. Дължим отчет на цялата левскарска общност къде са отишли средствата.

Има обаче едно важно нещо при разговори с потенциални партньори на Левски. Никой рекламодател или спонсор не би желал да бъдат оповестявани договорите с конкретни параметри. Това би могло да отблъсне много рекламодатели да се асоциират с „Левски“”, каза още Колев.

„Тези пари са похарчени изцяло за заплати на футболисти. Такива, които са в съблекалнята. Това нещо бе направено да се създаде спокойствие. Наско Сираков анонсира, че до края на месец юли ще започнат някакви плащания. Тези средства ще бъдат върнати. Водим разговори с компании. Водим разговори и за продажба на футболисти. Не сме се ангажирали с политика на дългосрочни заеми. Каква е лихвата за заема? Тя е минималната по закон – 4 %. Не виждам проблем „Левски“ да изплати заема до две-три седмици”, добави Павел Колев.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Лидерът на „Възраждане“ протестира пред кабинета на главния прокурор в Съдебната палата

Фейсбук и Туитър премахнаха публикации на Тръмп за COVID-19