in

Борисов не е поканен на утрешния дебат в ЕП за върховенството на закона в България

Нито един член на българското правителство няма покана за предстоящото заседание на Комисията

Премиерът Бойко Борисов или други представители на българското правителство не са канени в Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на Европейския парламент на утрешното представяне на състоянието на механизма за сътрудничество и проверка, който се отнася за България и Румъния.

Това съобщават от прессекретариата на ГЕРБ/Европейската народна партия в Европейския парламент.

Представянето ще направи заместник-председателят на Европейската комисия за ценностите и прозрачността Вера Йоурова.

От ЕНП уточняват, че това няма да бъде нито дебат, нито обществено изслушване, а само представяне на актуалното състояние на механизма.

„На това представяне, което е само малка част от общо 14 точки в дневния ред на заседанието на комисията, не са канени и няма да присъстват представители на нито една институция от двете държави, а само евродепутати. Това е обичайна практика при такива представяния, а думата ще могат да вземат само евродепутати“, подчертават още от партията.

От българската правителствена пресслужба съобщиха, че тиражираната в публичното пространство информация, че министър-председателят Бойко Борисов е поканен утре в Европейския парламент за дебат за върховенството на закона в България, категорично не отговаря на истината.

От там уточняват, че нито един член на българското правителство няма покана за предстоящото заседание на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на Европейския парламент LIBE.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Ураган помете 60 моста и над 2000 къщи в Северна Корея

Несебър започва преговори за придобиване на „Слънчев бряг“