in

Борисов: Moody’s отчете напредъка на България

„Moody’s повиши дългосрочния рейтинг на България в чуждестранна и местна валута на Baa1“

Повишаването на кредитния рейтинг на страната ни беше коментиран и от премиера Бойко Борисов в социалната мрежа Facebook.

„Moody’s повиши дългосрочния рейтинг на България в чуждестранна и местна валута на Baa1 със стабилна перспектива. Една от основните причини за повишения рейтинг е напредъкът на България по присъединяването към Еврозоната и успешно проведените реформи. Международните експерти отчитат подобряване на дълговия профил на България, надежден валутен борд и добра бюджетна политика. Стабилната перспектива на Moody’s разчита, че и следващото правителство ще запази благоразумната фискална политика с балансиран бюджет на държавното управление“, пише премиерът.

„За последните два месеца това е втората авторитетна международна агенция, която повишава кредитния рейтинг на България. И то в момент, в който икономиките на всички страни в света страдат заради пандемията. Поредното международно признание за нашата фискална политика ни задължава да довършим работата си докрай и да не допускаме отклоняване от курса“, добавя Бойко Борисов.

Moody’s повиши дългосрочния рейтинг на България в чуждестранна и местна валута на Baa1 със стабилна перспектива. Една от…

Публикувахте от Бойко Борисов в Петък, 9 октомври 2020 г.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Армения и Азербайджан се договориха за прекратяване на огъня в Нагорни Карабах

Стабилно е състоянието на жени от катастрофата край Лесово в „Пирогов“