Борисов и Петков са оттеглили исковете си един към друг

Дата:

На открито съдебно заседание днес, Софийският районен съд приключи делото, водено от Кирил Петков срещу Бойко Борисов. Процесът беше прекратен през април миналата година поради депутатския имунитет на лидера на ГЕРБ. Въпреки че Петков е оттеглил своята частна тъжба през декември, Софийският районен съд реши днес да прекрати делото в открито съдебно заседание.

В искането за оттегляне не се изисква посочване на причини, съобщава “24 часа”. Борисов преди това също беше оттеглил гражданското дело, което водеше срещу Петков, но в Софийския градски съд.

Адвокатът на Борисов, Менко Менков, коментира този ход като разумна постъпка от страна на двете страни. Спорът между Петков и Борисов включваше взаимни обвинения за изказвания, направени от тях един към друг.

Процесът започна, след като лидерът на “Продължаваме промяната” беше обвинен от Борисов в това, че неговото правителство е закупувало газ на завишени цени заради комисионни. Преди да бъде прекратен, в делото бяха изслушани свидетели, провеждани са експертизи и предприети други съдебни действия.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Под натиск на общински съветници: Общината в Пазарджик ще възобнови финансирането за ФК „Хебър“

След категоричната победа на пазарджишкия футболен отбор „Хебър“ с...

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...