in

Борисов: Европа и светът са в криза, а българското производство расте

През септември Евростат отчита увеличение с 2,3% на промишленото производство у нас в сравнение с август 2020 г.

За втори пореден ден премиерът Бойко Борисов е на инспекция из страната. Днес той и министъра и министърът на икономиката Лъчезар Борисов посетиха Оловно-цинковия завод край Пловдив. В предприятието предстои инвестиция от 260 милиона лева, в момента то държи 45 процента от пазара на олово в Турция, където основно изнася продукцията си.

Пред ръководството на завода премиерът обяви, че в момента има подем на производството в България, като цитира данните на статистиката за септември, когато се отчита ръст от 2,3 на сто, спрямо август, на фона на влошените показатели в Еврозоната.

„От днешното ръководство на правителството, благодарение на такива като вас – иновативни, работещи, мислещи… Да сте ми живи и здрави. Само България върви напред и, ако се стегнем, не се плашим. Нашите герои доктори лекуват. По 1000 души вече връщаме на работа. Всички сме минали вече ковида. Защо е този зор да паникьосваме хората и да затваряме – напротив. Вие трябва да работите, да давате високи заплати. Хората, които работят тука да си тръгват с оптимизъм. Да преодоляваме…“, каза премиерът.

„Европа и светът са в криза, а българското производство расте“, написа във Фейсбук профила си Борисов по повод данните на Евростат за септември за промишленото производство в страните членки.

През септември Евростат отчита увеличение с 2,3% на промишленото производство у нас в сравнение с август 2020 г.

Единствено Чехия, Дания, Полша и Словакия имат по-голям ръст в целия ЕС. „Няколко дни слушам опонентите ни как сме пропуснали време през лятото. Докато те само говориха, ние работихме“, пише Борисов.

Според него държавата е подкрепила бизнеса и работниците с редица мерки и икономиката не е спряла да работи.

„Докато те само говориха, ние работихме. Докато кандидатите за власт мислеха за изборите, ние мислихме за хората. И европейската статистика го показва“, се казва още в поста на премиера.

Борисов е сигурен, че лекарите ще се справят, а правителството има ангажимент да извади страната от кризата.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Предложение: До 60 дни неплатен отпуск да се признават за трудов стаж

Хванаха турски граждани с близо половин милион евро на Дунав мост 2