in

Борисов: България е готова да се включи с медицинска продукция за ЕС

„На заседанието на Европейския съвет обсъждахме проблеми, които са от десетилетия в региона“

„На заседанието на Европейския съвет обсъждахме проблеми, които са от десетилетия в региона. Но благодарение на огромната работа, която Ангела Меркел, Шарл Мишел и Урсула фон дер Лайен свършиха пред последните седмици, намерихме добър баланс“. Това написа премиерът Бойко Борисов във фейсбук профила си.

„Успяхме от една страна да защитим Гърция и Кипър, а от друга да дадем възможност на Турция да предприеме действия за задълбочаване на сътрудничеството, а не да се отива на санкции“

„Всички сме категорични, че военните действия в Нагорни Карабах незабавно трябва да спрат и да се премине към диалог. За Беларус позицията ни е, че ЕК трябва да се подготви с финансов и икономически план за демократичното развитие в страната. Европейският съвет категорично осъди отравянето на Навални и държим виновните да бъдат наказани“, пише още премиерът.

„Считам, че относно цялостното медицинско оборудване – включително ваксини, лекарства, техника и др., ЕС трябва да бъде автономен от вноса от трети държави. В България успяхме да реорганизираме нашата индустрия и ние сме готови да се включим със снабдяването на предпазни средства – облекла, маски, шлемове, респиратори и т.н“, допълни той.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

БАБХ изтегля кексчета от пазара с метални частици

Социалните проверят сигнал за насилие над дете в градина