in

Бойко Борисов: Сблъсъкът на плажа „Росенец“ е добре бродиран сценарий

Премиерът предлага НСО да пази само тримата първи в държавата – президент, председател на Народното събрание и премиер

Президентът Румен Радев еднолично ръководи Националната служба за охрана (НСО), защо Христо Иванов ще ме държи мен отговорен. Това каза премиерът Бойко Борисов по повод сблъсъка на плажа „Росенец“, който беше предаван на живо във „Фейсбук“.

Той определи случката като добре бродиран сценарий.

„Аз виждам артисти – единият носи знаме, много е важно знамето, а другият го бута. Не разбирам защо го избута във водата. Сержанти ли са, офицери ли са, президентът ще каже, взима и хвърля знамето, като през цялото време вижда, че ги снимат“, коментира премиерът.

Той попита защо президентът не е наказал служителите на НСО, влезли в излишен сблъсък с Иванов и хвърлили българския флаг.

Борисов сравни този случай с протеста на медицинските сестри, които се барикадираха в сградата на Народното събрание.

Той обяви също, че не разбира защо бившият правосъден министър Христо Иванов (във втория кабинет на Борисов) се е включил в протеста в подкрепа на президента вчера, след като „те го изкъпаха, той отива да ги подкрепя“.

По думите му масовото събиране на протеста вчера е недопустимо в условията на пандемия и не е по-различно от събирането на много хора в дискотека на закрито, което вече е забранено. Още, че президентът Румен Радев с организирането на този протест е допринесъл за разрастването на пандемията.

Когато има сценарий, има и сценаристи и те вчера се показаха, заяви премиерът, като уточни, че, когато е получавал подкрепа от ДПС, винаги е благодарил публично.

Борисов напомни, че през 2018 г. неговият коалиционен партньор Валери Симеонов е предложил да се свали охраната на Доган, но това не било прието.

„Някой иска да ми вмени, че темата за охраната на Доган и Пеевски е моя тема. Сигурен съм, че те двамата ще си свалят охраната след този случай, но президентът Радев да носи отговорност после за това“, каза още той.

Премиерът предлага НСО да пази само тримата първи в държавата – президент, председател на Народното събрание и премиер.

Бойко Борисов подозира и опит за нагнетяване на етническото напрежение в България.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Сблъсъци на демонстрация в Гърция срещу нов закон за протестите

Обмисля се отлагане на старта на новия сезон в елита