in

БОЕЦ поиска ЕК да спре парите за България

„Брюксел ясно трябва да заяви своята позиция в подкрепа на българските граждани“

Представители на гражданско сдружение БОЕЦ внесоха в представителството на Европейската комисия обяснение за причините за искането на оставката на главния прокурор и правителството.

В документа се посочва, че България се управлява от мафия, а парите от еврофондовете трябва да бъдат спрени, за да не обслужват олигархичните кръгове, близки до правителството.

„Брюксел ясно трябва да заяви своята позиция в подкрепа на българските граждани, в подкрепа на процеса на демократизация на България, в подкрепа на процесите срещу корупцията и мафията в България. Тогава и ние ще бъдем истински силни, защото все пак българите сме и европейци и когато имаме тази подкрепа, когато имаме тази солидарност, нашият глас се чува в цяла Европа“, каза лидерът на БОЕЦ Георги Георгиев.

Преди да приключи събитието, за няколко минути беше блокирано движението по столичната улица „Георги Раковски“.

От формацията искат да бъдат чути в Брюксел. Това каза в интервю за „Преди всички“ адвокат Камен Добрев от движението.

По време на заседанието на Правната комисия на ЕП ще търсим гласност пред представителството на ЕК и ще искаме пряко включване по време на дебатите. Едно автентично движение, каквото сме ние, иска да представи конкретни данни и сигнали. И досега сме внасяли сигнали, каза Добрев и припомни скандалите с Апартаментгейт, „Къщи за тъщи“, Барселонагейт и т.н.

„Искаме да знаем дали ЕК и ЕП имат смелостта да признаят болестта на държавата у нас. Призоваваме ЕК да спре финансирането, защото да се наливат средства в нереформирана държава е продължаване на агонията, това е лицемерие, така само се засилва мощта на задкулисието“, смята Добрев

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Навални вече може да говори, състоянието му се подобрява

Осъдиха бизнесдама, източила криптовалута за над 1,1 млн. лв.