България ще си сътрудничи с “Интел” в областта на изкуствения интелект

Дата:

Правителството на Република България одобри проект на Меморандум за разбирателство между Министерството на иновациите и растежа на страната и американската корпорация “Интел”. Според съобщението от пресслужбата на Министерския съвет, този меморандум ще подпомогне развитието на двустранното сътрудничество между България и “Интел” в областта на изкуствения интелект.

Съгласно документа, програмите Intel® Digital Readiness ще бъдат използвани за създаване на партньорство с правителството, академичните среди и заинтересованите страни от индустрията. След подписването на допълнително правнообвързващо споразумение, Министерството на иновациите и растежа и “Интел” ще имат възможността да внедрят и изпълняват програмата “Интел® ИИ за младежи” (Intel® AI for Youth) в България.

Този проект предвижда обучение и сертификация на учители и ментори от страната от страна на “Интел”. Министерството ще осигури капацитет за управление на проекти, а също така и водещи лектори от България за първоначалното обучение по изкуствен интелект, предоставено от “Интел”. Програмата цели да създаде осведоменост сред целевите аудитории, включително ученици, студенти, учители и академични институции.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...