Благотворителната кампания “Подари време” по инициатива на Неврокопската митрополия е насочена към възрастните и самотни хора

Дата:

Под мотото “Подари време”, стартира благотворителна кампания, организирана от Неврокопската света митрополия, при която се включват институции и общественици. Партньори в инициативата са и Радио Благоевград. Главната цел на кампанията е не само предоставянето на материална помощ за нуждаещите се, а и разбиването на самотата на възрастните хора, като се подчертава важността на вниманието, общуването и подпомагането.

Митрополит Серафим, инициатор на кампанията, изрази необходимостта от насочване на внимание към възрастните хора, които често са оставени на самота и имат нужда от общуване, внимание и грижи. Той призова да се обърне внимание към тези хора, които живеят самотни и често липсващите им близки.

Различни държавни институции и общественици изразиха желание да се включат в кампанията. Служители от Областната администрация в Благоевград обявиха, че през следващите две седмици ще посещават възрастни хора от дома “Света Петка” и ще украсят Коледната елха с тях.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...