in

Бившият кмет на Созопол Панайот Рейзи на съд за присвояване на над 2 млн. лева

Бившият кмет на Созопол Панайот Рейзи и още няколко човека отиват на съд за незаконно присвояване на над 2 милиона лева

Бившият кмет на Созопол Панайот Рейзи и още няколко човека отиват на съд за незаконно присвояване на над 2 милиона лева.

В обвинителния акт са включени още Златка Мусева, Елена Димитрова, Христо Христов и Венцислав Петров, информират от прокуратурата.

Досъдебното производство започна след подаден сигнал от Строй 2014 ЕООД. Постъпили данни, че през периода 2014 г. – 2017 г. длъжностни лица от администрацията на Община Созопол нарушили служебните си задължения, като допуснали извършване на банкови преводи в полза на лицето С.Г. По този начин се целяло набавяне за себе си и за другиго имотна облага.

Схемата била следната: директор на дирекция „Техническа“ в общината – обвиняемият Христов, инициирал необходимостта от строително-монтажни работи. Те включвали почистване на дерета, полагане на чакъл, ремонт на улици, както и премахване на последствията от наводненията през 2014 г. За извършването им били сключвани договори. Всички документи, издадени по тях за въпросните СМР, били неистински. Те били съставени от касиера на Община Созопол – обвиняемата Елена Димитрова, но не били подписани от лицата, представляващи собствениците на фирмите, извършили строително-монтажните работи. Въпросните фирми били собственост на социално слаби лица.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Разпитаха Пламен Бобоков за чатовете му с изтърпяващия присъда Петър Ненов

188 са новозаразени с COVID-19 за денонощие у нас