in

Бившата вътрешна министърка на Северна Македония отива в затвора

Янкулоска бе осъдена на шест години затвор, но Апелативният съд намали присъдата на четири години

Бившата министърка на вътрешните работи Гордана Янкулоска вчера следобед бе откарана в затвора „Идризово“, където ще излежи присъдата си от четири години за купуването на блиндиран мерцедес в делото „Танк“ на бившата Специална прокуратура, съобщава „Независен весник“.

Янкулоска бе осъдена на шест години затвор, но Апелативният съд намали присъдата на четири години. За същия случай е осъден бившият премиер Никола Груевски на две години затвор, но той избяга в Унгария няколко дни преди да се окаже зад решетките, напомня изданието. Янкулоска е първият министър от правителството на Никола Груевски, която заминава в затвора по делата, които отвори Специалната прокуратура.

„Гордана Янкулоска е жертва на несправедливостта и политическото преследване на мафията на Заев. Янкулоска отива в затвора за автомобил, който вози и използва Зоран Заев и неговата мафия в същото време, когато същата тази власт харчи над 8 милиона евро за служебни коли“, заяви опозиционната ВМРО-ДПМНЕ, пише вестник „Нова Македония“.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Елена Динева излиза на свобода срещу 750 000 лв.

Бобокови са заровили хиляди тонове опасни отпадъци в София и страната