in

Бил Гейтс: Пандемията ще приключи през 2022 г.

Според него нивото на ваксинация в света по време на пандемията е спаднало с 14%

Пандемията от COVID-19 ще приключи в най-добрия случай през 2022 г., смята основателят на технологичния гигант „Майкрософт” Бил Гейтс.

В интервю за Фокс Нюз той заяви, че ако поставянето на ваксина бъде одобрено в началото на 2021 г., ситуацията в САЩ ще започне да се нормализира до следващото лято. За пълно възстановяване ще може да се говори към края на следващата година, стига Съединените щати да помагат и на други държави.

„Епидемията в най-добрия случай ще завърши вероятно през 2022 г. Въпреки това, през 2021 г., с глобален подход, трябва да намалим нивата на разпространение на инфекцията. Слава Богу, технологиите за разработване на ваксини вече бяха на разположение, финансирането беше осигурено и компаниите предоставиха най-добрите си специалисти. Така че съм оптимист, че това няма да продължи вечно”, отбеляза Гейтс.

Според него нивото на ваксинация в света по време на пандемията е спаднало с 14%, „унищожавайки напредъка, постигнат през последните 20 години“. Той изрази разочарованието си, че САЩ „не успяха да се докажат, че помагат за набавянето на ваксини за развиващите се страни“.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Ограничават до 60% водата в сиренето

Електронен дневник и за бъдещи шофьори