in

България и Малта с нова спогодба за избягване на двойно данъчно облагане

Новата Спогодба ще създаде облекчени възможности от данъчна гледна точка за местните лица на двете държави

Правителството одобри българския проект на нова Спогодба за избягване на двойното данъчно облагане и предотвратяване на отклонението от облагане с данъци на доходите (СИДДО) между Република България и Република Малта, стана ясно от редовното заседание на кабинета в сряда.

Министърът на финансите е упълномощен да подпише спогодбата при условие за последваща ратификация.

Сега действащата спогодба между двете държави е от 1986 г. Причина за промяната са настъпили през годините промени в законодателството и международното данъчно облагане, инициирани от държавите от Г-20 и Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). Изменения има и в модела на данъчна спогодба на ОИСР, който и двете държави следват приоритетно при договаряне на своите СИДДО, като най-актуалната редакция на модела е от 2017 г.

Новата Спогодба ще създаде облекчени възможности от данъчна гледна точка за местните лица на двете държави да осъществяват стопанска дейност в другата държава в различните сфери и отрасли на икономиката. Според МС това ще доведе до по-добро икономическо и инвестиционно сътрудничество.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Дига на канал в Пазарджишко се скъса, обявяват частично бедствено положение

Рекордни 240 новозаразени с COVID-19 за денонощие у нас