in

Азербайджан и Армения са разменили тела на убити военнослужещи

Ведомството изразява благодарност на руските си колеги и лично на руския министър на отбраната Сергей Шойгу

Азербайджан и Армения с посредничество на руски миротворци са разменили тела на убити военнослужещи, загинали в боевете за град Шуша, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Ведомството изразява благодарност на руските си колеги и лично на руския министър на отбраната Сергей Шойгу за организирането на тази хуманитарна акция.

Подразделения на руската военна полиция от днес започват патрули в Нагорни Карабах, предаде ТАСС, като се позова на говорителя на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков.

Същевременно в анклава къщи в селата, върху които от утре Азербайджан ще поеме контрол, са в пламъци, предаде Франс прес.

Те са били подпалени от техните обитатели, преди да избягат в Армения. Подобно нещо се случва в село Шаректар, което утре трябва да бъде преотстъпено на Баку. Собственикът на една от горящите къщи казва с мрачно изражение, че не може да я остави на „турците“. Така често пъти арменците наричат азербайджанците. Някои жители на селото казват, че дори са преместили тленните останки на починали роднини, защото азербайджанците щели да вандализират гробовете.

Мирно споразумение бе подписано между Ереван и Баку под егидата на Москва. Съгласно условията на договора Азербайджан си връща големи територии в Нагорни Карабах, които бяха под арменски контрол от началото на 90-те години на миналия век.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Министър Кралев: Направихме всичко, за да бъде съхранен българският спорт

Задържаха нападателите на 14-годишното дете, пребито с метална тръба