Артистите в Холивуд се съгласиха да приемат сделката, която слага край на стачката в Холивуд

Дата:

Артистите в Холивуд се съгласиха да приемат сделката с Алианса на филмовите и телевизионни продуценти, която представлява студията, стрийминг услугите и продуцентските компании, слагайки край на стачката, продължила близо 4 месеца. Преговорите между Гилдията на екранните актьори (Американската федерация на телевизионните и радиоартисти) и Алианса на филмовите и телевизионни продуценти се оказаха трудни и продължителни, но сделката бе одобрена с гласовете на 78% от участниците.

Споразумението предвижда общо увеличение на заплатите със 7%, с допълнителни увеличения през втората и третата година. Освен това, създава се фонд за плащания на стрийминг услуги, допълнително към традиционните заплащания за излъчване на филми и сериали.

Новата разпоредба е насочена към адаптиране на заплащането на актьорите към динамиката на индустрията, където стрийминг услугите заемат все по-значителна роля. Преговорите включваха и дискусии за контрола върху изкуствения интелект, като споразумението уточнява, че репродукции с изкуствен интелект на актьорите могат да бъдат използвани само с техните изрични съгласия и срещу компенсации. Този елемент на споразумението се оказа един от най-оспорваните по време на преговорите.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...