in

Арестуваният с подкуп шеф в ГДБОП хвърлил ключове, оказали се от апартамента на задържана с него

Връзка с ключове е изхвърлил при задържането си преди 2 седмици Цветан Панков, началник на отдел „Наркотици“ в ГДБОП

Връзка с ключове е изхвърлил при задържането си преди 2 седмици Цветан Панков, началник на отдел „Наркотици“ в ГДБОП. С него имало ключ за апартамента на полицайката Василена Фикирлийска, задържана заедно с него.

Началникът на сектора за борба с „Наркотици“ Кирил Ванков и Десислав Таков са обвинени като организирана престъпна група, взимала пари от дилъри, за да ги предупреждава за акции и да задържа конкурентите им.

Таков, който е с мярка за неотклонение „подписка“, разказал пред разследващите, че Фикирлийска редовно била в колата на Панков, когато му предавал получените от подкупи.

Защитата на Панков обаче твърди, че между антимафиота и полицайката съществува приятелство и тя на добри начала му е дала да ползва неин апартамент в София, тъй като мъжът по принцип живее в Своге, а заради служебни задължения често замръквал в столицата.

В нито едно от жилищата на полицаите не били открити пари, а адвокатите на Панков разказа, че той многократно е задържал групи, в които участват основните свидетели срещу него – криминално проявените и подсъдими за престъпления с наркотици – Радмил Ранов – Радо Ланеца, Росен Кръстев – Стъкларя и Весо Паяка.

При ареста на Панков белязаните пари били доставени от Стъкларя. Според адвоката на антимафиота обаче той не е пипал петте хиляди лева, а случилото се е отмъщение заради предишни акции.

Защитниците на Панков и Ванков поискаха двамата да бъдат пуснати от ареста. Апелативният спецсъд ще се произнесе в 14 часа.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Дърво падна върху палатка и уби 29-годишна жена

Нападнаха мъж, откраднаха му 35000 лв., златни накити и избягаха с колата му