in

Арестуваха инспектори в БАБХ-Пловдив

Обвинени са в получаване на подкупи и изнудване

Окръжна прокуратура-Пловдив повдигна обвинение спрямо двама служители на Областна дирекция по безопасност на храните за искане и получаване на подкупи, чрез изнудване и злоупотреба със служебното им положение.

Вчера бяха задържани две инспекторки – на 34 г. и на 57 г. Според държавното обвинение, в периода от януари до май тази година двете жени са поискали и приели подкупи общо 10 пъти от различни хранителни обекти в селата в Белозем, Чоба и Тюркмен.

Сумите са били в размер от 50 до 100 лв., а в замяна те не са съставяли актове за установяване на административни нарушения. Двете са обвинени, че деянията са извършени чрез изнудване, посредством злоупотреба със служебното им положение и за да извършат други престъпления, във връзка със службата им.

Уточнява се, че жените са насочили собствениците на шест търговски обекта на територията на гр. Раковски, с. Белозем и с. Болярино към трето лице, за да им изготви Система за управление и безопасността на храните, а впоследствие са получавали част заплатената за услугата сума.

Двете обвиняеми са признали за вината си. Спрямо всяка една от тях е взета мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 3 000 лв. Ако бъдат признати за виновни, ги грози наказание лишаване от свобода за срок от 3 до 15 години, глоба до 25 хил. лв., конфискация на част или цялото имущество на виновния и лишаване от права.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Резултати от химичния анализ в река Марица има, но няма да бъдат съобщени засега

Борисов забрани на ГЕРБ улични акции