АПС: Алжирско-тунизийски бизнес форум бележи ново начало на партньорството между двете страни

Дата:

Министър-председателят Аймен Бенабдерахман заедно с тунизийския му колега, министър-председателя Ахмед Хашани, ръководиха откриването на Алжирско-тунизийския бизнес икономически форум, като подчертаха, че събитието е ново начало за двустранното партньорство в различни области, предаде алжирската новинарска агенция АПС. 

В речта си при откриването на форума Бенабдерахман заяви, че всичко е подготвено за “ново начало на двустранното партньорство, започващо от тази зала, с двустранни срещи и събития, за да се създаде ползотворно партньорство, да се изградят постоянни бизнес връзки и да се сключат взаимноизгодни сделки”.

Премиерът изрази убеждението си, че “форумът ще отбележи началото на нова ера в икономическите и бизнес отношенията между двете страни, както и между алжирските и тунизийските инвеститори”.

“Тунис е съседната държава, с която ни свързват исторически отношения, разнообразни и силни социално-културни връзки и политически отношения, които са пример за високи постижения в арабския и африканския регион”, каза Бенабдерахман.

Тунис е един от основните икономически партньори на Алжир по отношение на обема на инвестициите и търговията.

Алжир е най-важният търговски партньор на Тунис в Африка и арабския свят, отбеляза премиерът на Алжир и добави, че “през първите седем месеца на 2023 г. търговията между двете страни се е увеличила с 54 процента”.

Това число “ще нарасне през следващите месеци и години благодарение на съвместните усилия на двете държави за координиране на политиките и изглаждане на трудностите”.

(Новина, избрана от АПС за публикуване от БТА съгласно споразумение между агенциите)

/БТА

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Ще арестуват ли Кмета на Пазарджик за подкуп и търговия с гласове?

Близък до кмета на Пазарджик строителен предприемач и синът...

КМЕТОВЕ НА ПРОМЯНАТА ИЗПОЛЗВАТ ДЕЦА ЗА ПОЛИТИЧЕСКИ ЦЕЛИ?!

На вниманието на Прокуратура и Комисията за закрила на...

Под натиск на общински съветници: Общината в Пазарджик ще възобнови финансирането за ФК „Хебър“

След категоричната победа на пазарджишкия футболен отбор „Хебър“ с...