Забавление

Писна ни от баници и мекици, затова тази сутрин спретнах едни Солени мъфини с кашкавал и кисело мляко – разкошни са!

Солени мъфини с кашкавал и кисело мляко – меки като душичка: Правят се много лесно и със сигурност ще

Писна ни от баници и мекици, затова тази сутрин спретнах едни Солени мъфини с кашкавал и кисело мляко – разкошни са!

Солени мъфини с кашкавал и кисело мляко – меки като душичка: Правят се много лесно и със сигурност ще ви се получат. Има много рецепти за малки, солени мъфини, но тази използва царевично брашно, което именно им придава характерния „златен“ цвят.

Запишете си тази рецепта, защото е много лесна и проста. Солени мъфини с кашкавал и кисело мляко Продукти: Приготвяне: В дълбока купа добавете съставките в посочения по-горе ред и разбъркайте сместа. Първо счупете яйцата в дълбока купа и ги разбийте на ръка с една чаена лъжичка сол.

След това добавете една чаша течно кисело мляко, разбъркайте и добавете половин чаша растително масло. След като смесите течните съставки, започнете да добавяте сухите съставки: бялото и царевичното брашно, както и едно покатче бакпулвер.

Снимка: YouTube Снимка: YouTube Когато получите хомогенна, гладка смес без бучки, добавете 200 г настърган кашкавал (или сирене/извара). Разбъркайте отново, за да се комбинират. Намажете формичките с олио и ги напълнете със сместа, но не догоре, тъй като при печенето леко ще се надигнат.

Снимка: YouTube Печете ги в предварително загрята фурна за 30 минути на 180°C. Снимка: YouTube Оставете мъфините леко да се охладят, след което внимателно ги извадете от формите. Вкусни са както топли, така и студени и можете да ги сервирате за закуска или като лека закуска.

Снимка: YouTube Снимка: YouTube