Забавление

Роди ми се внучка и направих тези мекици за нейно здраве – най-вкусните, които сме яли! Има малка тайна в рецептата:

Тези мекички изобщо не са мазни, не попиват олио, меки са като памук и ефирни. Могат да се консумират

Роди ми се внучка и направих тези мекици за нейно здраве – най-вкусните, които сме яли! Има малка тайна в рецептата:

Тези мекички изобщо не са мазни, не попиват олио, меки са като памук и ефирни. Могат да се консумират както солени, така и сладки.

Това ни пише читателката ни Жасмина Попова, която любезно ни предостави рецептата за тези чудни Мекици с газирана вода : Мекици с газирана вода Продукти: Приготвяне: Разтворете маята в хладкото мляко с една чаена лъжичка захар, добавете яйцата, олиото и газираната вода.

Отделете малко от брашното (за по-късно, ако е необходимо, добавете за омесване), след това поръсете сол и с постепенно добавяне на течните съставки замесете меко и гладко тесто, което не лепне по ръцете.

Снимка: youtube Покрийте тестото с прозрачно фолио и го оставете в хладилника да престои една нощ. На следващия ден разточете тестото върху набрашнена работна повърхност и разточете кора с дебелина около 5 мм. С чаша се изрязват кръгчета, които се оставят да втасат малко и да удвоят обема си.

След това се пържат в умерено загрято олио, равномерно от двете страни. Снимка: youtube И сега малката ми тайна: Поставете 3-4 клечки за зъби в олиото, за да не загори при пърженето. Снимка: youtube Да ви е сладко!