Хрупкави мариновани краставички за 5 минути! Без стерилизация и дълго осоляване:
Отивахме на къмпинг на открито и реших да приготвя набързо вкусни хрупкави мариновани краставички , които да вземем с
Отивахме на къмпинг на открито и реших да приготвя набързо вкусни хрупкави мариновани краставички , които да вземем с нас. Това предястие върви идеално с кебапчета и картофи. Хрупкави мариновани краставички Продукти: Приготвяне: Измивам краставиците и отрязвам „опашките“.
След това ги нарязвам на четвъртинки. Малките краставички стават най-добре за тази рецепта. Прехвърлете нарязаните краставици в купа. Нарязвам ситно копъра и го добавям там. Изстисквам чесъна през преса, добавям захар и сол.
Снимка: YouTube Снимка: YouTube Изсипвам една супена лъжица 9% оцет и растително масло. Разбърквам всичко старателно. Слагам го в хладилника и оставям да поседи 30-60 минути, така че краставиците да са напълно наситени с копър, чесън и марината.
Снимка: YouTube За пикантност добавям половин чаена лъжичка горчица или смлян черен пипер. Това може да се направи на вкус. Резултатите са невероятно вкусни и хрупкави краставици, на които никой не може да откаже. Снимка: YouTube Това предястие се приготвя много просто и бързо.
Отне ми не повече от 10 минути. Горещо препоръчвам тази изпитана рецепта! Приятен апетит и добро настроение на всички. Снимка: YouTube



